BACK TO JOB SEARCH

Junior Commercial Controller

Finance Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Binnen het Finance team van JDE Professional, zijn wij op zoek naar een ambitieuze en proactieve Junior Commercial Controller met doorgroeipotentie tot Commercial Controller Large Business of bijvoorbeeld als Business Controller in een van de andere Finance teams.  

Het Commercial Control team is de financiële business partner van het Commerciële team (Sales & Digital), bij het doorrekenen van klantendeals en nieuwe proposities, het controleren van de uitgaven, het analyseren van de resultaten, en het opstellen van de jaarplannen en budgetten. 
In deze combinatierol ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden binnen het Commercial Control team evenals diverse werkzaamheden als Pricing Analist. Je speelt als Junior Commercial Controller een essentiële rol in het voeren van een verantwoord financieel beleid binnen dit team. In deze rol rapporteer je aan de Finance Manager Commercial Control.

Wat je gaat doen

  • Je bent als junior controller verantwoordelijk voor verschillende reporting werkzaamheden op wekelijkse en maandelijkse basis en biedt ondersteuning aan het Commercial Control team met financiële analyses. Denk aan klantanalyses binnen verschillende Sales Segmenten (Zorg & Onderwijs, Horeca en MKB) of bijvoorbeeld het analyseren en tracken van business cases en innovaties.
  • Je bent verantwoordelijk voor de juiste en accurate input van het model dat gebruikt wordt door Commercial Control om klantdeals in door te rekenen. Hierbij zorg je dat de prijzen, kosten en andere belangrijke parameters up-to-date zijn en kijk je kritisch naar de impact van wijzigingen. Hiervoor werk je nauw samen met de verschillende teams binnen Finance. 
  • Je werkt nauw samen met de Revenue Growth Manager, aan wie je ondersteuning biedt bij het implementeren van het algehele prijsbeleid van JDE Professional. Denk aan prijsstelling nieuwe product introducties (koffie, thee, machines, onderdelen), maar ook zorgdragen voor de juiste invoering van prijzen in systemen.
  • Je houdt je naar aanleiding van business vraagstukken bezig met data-analyses van klanten, ingrediënten of machines. Hierbij werk je datagedreven en lever je nauwkeurige inzichten. 

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding richting bedrijfskunde/bedrijfseconomie/finance;
  • Je hebt een proactieve houding en bent in staat om zelfstandig te werken;
  • Je bent een teamspeler;
  • Je bent accuraat en analytisch sterk;
  • Je beschikt over een can-do mentaliteit;
  • Je bent geïnteresseerd in (financiële) processen en wilt altijd weten waardoor iets tot stand komt in je financiële resultaten;
  • Je bent enthousiast en hebt een goede kennis van Excel en maakt verschillende systemen snel eigen;
  • Je hebt kennis van Power BI of nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit systeem.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

  • 25 vakantiedagen én 12 ADV dagen;
  • Een salaris van min €3496 en max €5464 bruto per maand, op basis van 40 uur;
  • Korting op de producten van JDE;
  • Volledige OV-vergoeding van en naar kantoor;
  • Een gunstige pensioenregeling.

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Over Jacobs Douwe Egberts

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, SENSEO®, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact.

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, met het hoofdkantoor in Utrecht, is leverancier van koffie- en theeconcepten in de out of home (business-to-business) markt: van merken, apparatuur en ingrediënten tot accessoires en dienstverlening. JDE Professional heeft een leidende marktpositie en levert aan de horeca, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen. 

Enthousiast? Reageer nu! 
Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je jouw motivatiebrief richten aan Anouk van der Schaar, Talent Acquisition Specialist. 

Je kunt voor deze vacature solliciteren tot 10 mei. In deze week ontvang je van ons ook een terugkoppeling op je sollicitatie. 
In de week van 13 mei vinden de eerste gesprekken plaats.
In de week van 20 mei vinden de tweede gesprekken plaats.

Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.