BACK TO JOB SEARCH

Product Manager

Marketing Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Product Manager (Cross-sell & Portfolio Specialist B2B) die gedreven wordt door commerciële uitdagingen en die de koffie- en theebeleving naar nieuwe hoogten wil tillen. 

Het Marketing B2B team is een commercieel gedreven team dat zich als doel stelt beslissers en shoppers in de professionele markt positief te beïnvloeden om te kiezen voor Jacobs Douwe Egberts Professional en onze producten en diensten.

Binnen ons dynamische team speel je een cruciale rol als Cross-sell & Portfolio Specialist B2B. Je gaat je bezighouden met de cross-sell categorie, waar je een breed scala aan producten beheert, variërend van bekers en servies tot melk, suiker, koekjes en cacao. Met jouw inzet zorg je ervoor dat elk koffie- en theemoment bij onze klanten een onvergetelijke ervaring wordt.

Maar dat is nog niet alles. Als spil in de uitrol van onze portfoliostrategie ben je een sleutelfiguur in het succes van het gehele ingrediënten portfolio (koffie en thee). Je werkt nauw samen met verschillende teams, waaronder het brand management team, de global cross-sell specialist, R&D, demand planning en procurement, om ervoor te zorgen dat ons cross-sell portfolio perfect aansluit op onze totaalconcepten.

We zoeken iemand die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken, die gestructureerd werkt en flexibel is in het omgaan met uitdagende deadlines. Product management, project management en stakeholder management zijn voor jou geen onbekende terreinen.

Wat ga je doen?

  • Product management: beheer van het cross-sell portfolio en eerste aanspreekpunt voor de koffie en thee marketeers. Je zorgt niet alleen voor de conceptontwikkeling en lancering van nieuwe producten, maar ook voor de voortdurende optimalisatie van ons portfolio. Dit garandeert een concurrerend en innovatief assortiment dat aansluit bij de behoeften van onze klanten en de markttrends.
  • Lokale cross-sell strategie: mede ontwikkelen en uitvoeren van de lokale cross-sell strategie in lijn met bedrijfsdoelstellingen, hierbij werk je nauw samen met de global cross-sell specialist. Dit doe je door het identificeren van markttrends, klantgedrag en concurrentie om inzichten te verkrijgen die de ontwikkeling van de cross-sell roadmap ondersteunen. 
  • Klant en segment inzichten: informatie vergaren en delen over klant- en segmentbehoeften, en andere relevante inzichten die de basis vormen voor een concurrerend portfolio en effectieve marketingcampagnes.
  • Project management: leiden van projecten gerelateerd aan productontwikkeling, lanceringen en verbeteringen en het coördineren van interne en externe stakeholders om projectdoelen te bereiken binnen gestelde tijdlijnen en budgetten. Daarbij hoort ook het rapporteren over de voortgang van projecten.
  • Masterdata: onderhouden en (laten) bijwerken van masterdata en agreements met betrekking tot het cross-sell portfolio. Doorvoeren van prijzen in systemen.
  • Conceptontwikkeling: creëren en ontwikkelen van innovatieve concepten voor cross-selling, gericht op het verbeteren van de koffie- en theebeleving voor klanten. Samenwerken met verschillende teams om concepten te verfijnen en te vertalen naar tastbare producten en diensten.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg je energie van product management en het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 270 jaar de internationale koffiewereld. Wij krijgen energie van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Cross-sell & Portfolio Specialist B2B, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Relevante werkervaring, bij voorkeur in FMCG
  • Vloeiend in zowel Nederlands als Engels
  • Project management skills en stakeholder management
  • Ondernemend en resultaatgericht met een hands-on mentaliteit
  • Sterk analytisch vermogen
  • Zelfstandig, maar ook een sterke teamplayer
  • Uiteraard heb je een uitgesproken passie voor koffie en/of thee.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

  • 25 vakantiedagen én 12 ADV dagen
  • Een salaris van min €3496 en max €5464 bruto per maand obv 40 uur
  • Goede pensioenregeling
  • Korting op de producten van JDE
  • Volledige OV-vergoeding van en naar je werk

Enthousiast?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Frances Wijsman (Marketing Manager B2B), bereikbaar op 06 2137 9632. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je online reageren ter attentie van Anouk van der Schaar, Talent Acquisition Specialist. We ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Je kunt voor deze vacature solliciteren tot 7 mei. In deze week ontvang je van ons ook een terugkoppeling op je sollicitatie. 
In de week van 13 mei vinden de eerste gesprekken plaats.
In de week van 20 mei vinden de tweede gesprekken plaats.

Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.